Preview Mode Links will not work in preview mode

Apr 9, 2020

Nu de Coronacrisis ons al een tijdje in zijn greep heeft, kijken wij alvast naar de wereld daarna. Hoe gaat onze wereld eruit zien, gaan we hier permanente veranderingen uit meenemen en zo ja, wat zijn dat dan? En we bespreken wat ze op de Intensive Care leren over werken, organiseren en leiderschap in tijden van...


Apr 2, 2020

Tja, we wilden nou niet per se ook weer een verhaal houden over remote work, of thuiswerken, maar we kunnen er ook moeilijk omheen. Vandaag bespreken we wat al dat ge-thuiswerk, quarantaine en Corona nou precies met onszelf doet. En hoe we dat opgelost hebben. Of niet.

Zoals altijd zijn we erg geïnteresseerd in...


Mar 26, 2020

Tijden zijn veranderd, dat zal niemand ontgaan zijn. Maar hadden we dit aan kunnen zien komen? Vandaag hebben we het over zogenaamde 'Black Swan events' naar de ideeen (en het boek) van Nassim Nicholas Taleb: https://www.goodreads.com/book/show/242472.The_Black_Swan

Zoals altijd zijn we erg geïnteresseerd in feedback,...


Mar 19, 2020

Vandaag bespreken we het boek dat Just recent las: De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. En dan met name het deel waarin hij zijn 10 leefregels deelt. In hoeverre volgen we die, zouden we dat moeten doen en waarom.

Deze uitzending is opgenomen voordat we wisten wat het hele Corona-virus ons allemaal zou brengen....


Mar 12, 2020

Organisaties samenvoegen is altijd lastig - niet in de minste plaats omdat de culturen soms clashen. Hoe ga je eigenlijk om met die cultuurverschillen en wat kun je het beste wel en niet doen om ervoor te zorgen dat het een succes wordt?

Zoals altijd zijn we erg geïnteresseerd in feedback, vragen of ideëen voor nieuwe...